Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

" The Real Jazz Rock " - Area & Demetrio Stratos - Jazz & Tzaz No67

Demetrio Stratos: κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης, (μεγάλος διεθνής Έλληνας), μια εκπληκτική φωνή που έγραψε τη δική της (μικρή) ιστορία σε ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.
Δεκαετία του '70: ο Demetrio Stratos ως βασικό μέλος του ιταλικού γκρουπ Area απλώνει μια ξεχωριστή τέχνη που σαν σύνολο εντάσσεται στις πιο δημιουργικές στιγμές της σύγχρονης μουσικής.
Οι Area αναπτύσσουν ένα απόλυτο τζαζ ροκ που συγκρίνεται με αυτό των Soft Machine ή των Mothers of Invention - φυσικά και των Mahavisnu Orchestra, των Santana, των Return To Forever ή των Headhanders - όντας, επιπλέον, κοινωνικά στρατευμένο και ανοιχτό σε κάθε είδους εθνική (ελληνική ή άλλη), διεθνική και εξελικτική επέκταση.
Η συμμετοχή μουσικών της σύγχρονης τζαζ, όπως ο Steve Lacy, στις τάξεις του γκρουπ βάζει μια επιπλέον σφραγίδα στη σημασία της μουσικής των Αrea, ενώ οι φωνητικές εξερευνήσεις του Demetrio Stratos δείχνουν να μην έχουν τέλος - εκτός ίσως από αυτό που έρχεται με τον φυσικό θάνατο του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη, το 1979.

Περιεχόμενα:
1. Luglio, Agosto, Settembre (Nero)
2. Arbeit Macht Frei
3. Gioia e Rivoluzione
4. Megalopoli
5. La Mela di Odessa
6. Cometa Rossa
7. ZYG (crescita zero)
8. Gerontocrazia
9. Flautofonie ed altro
10. Mirologi 1 (Lamento d' Epiro)
11. L' Elefante Bianco
12. L' Internazionale

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου