Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Various Artists (Greek Scene) - Summer Jazz Flirt - No232-233...ή πώς μια μικρή τζαζ γιορτή σε ένα καφέ μπορεί
να είναι τεκμήριο της αθόρυβης αλλά ουσιαστικής άνθισης
της σύγχρονης ελληνικής σκηνής...


Aς το πάμε ανάποδα, ξεκινώντας από τα συμπεράσματα...
Συμπέρασμα πρώτο: αυτήν την στιγμή, στην Ελλάδα της πτώχευσης, παράγεται καταπληκτική τζαζ από μουσικούς υψηλού επιπέδου, εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, διαβασμένους, ταξιδεμένους, κοσμοπολίτες. Υπάρχει μια σκηνή που βράζει, που σφύζει από ζωή και δημιουργικότητα.
Συμπέρασμα δεύτερο: αυτή η σκηνή δεν έχει διέξοδο έκφρασης. Ψάχνει απεγνωσμένα χώρους να παίξει, τρόπους να έρθει σε επαφή με το δυνητικό κοινό της.
Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξα - κι εδώ, ας μου επιτρέψουν οι αναγνώστες του περιοδικού τον προσωπικό τόνο - όταν έγινα ερασιτέχνης διοργανωτής μίνι-συναυλιών. Ξέρω ότι παραβιάζω πολλούς κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας αυτήν την στιγμή, αλλά είναι αναπόφευκτο.
Νίκος Κ. Φωτάκης

Παρουσιάζουμε έντεκα από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις σχημάτων που ξεχωρίζουν στην σύγχρονη ελληνική τζαζ σκηνή, όπως τους γνωρίσαμε μέσα από τα Jazz Flirt Sessions του Petite Fleur και όπως τους ακούμε στο CD του Jazz & Tzaz No232-233

Περιεχόμενα:
1. Diminuita - Suite d' ?t? (E. Saranti)
2. Anamateur & Pros - Redempting Blues for a lovesick warrior (G. Anamateros)
3. Tamuz Nissim - Broken promises (T. Nissim)
4. Yiafka Playground 3 - In search for Alex (S. Chatzikaleas)
5. Evidance Project - Evidance (G. Nazos)
6. Vagelis Stefanopoulos Trio - Cape Town (V. Stefanopoulos)
7. Next Step Quintet - Esbjorn (Y. Papadopoulos)
8. The Wonder-Fall Quartet - Wonder fall (T. Hatzianagnostou)
9. Leonidas Sarandopoulos - Africana (Elephants return) (L. Sarantopoulos)
10. Talk of the Town - Shuffle the cards (S. Paraskevas)
11. Music Soup - The Theme (E. Karlafti - N. Dimopoulos)

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και Καλή Χρονιά! Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον blog σας! Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά! Πρόσφατα ανακάλυψα ένα πολύ ωραίο μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας μιας και το blog σας ασχολείται με τη μουσική. Το μαγαζί λέγεται “Blue Barrel”, είναι ένα νέο μουσικό στέκι στο κέντρο της πόλης (Παλαιών Πατρών Γερμανού 21,κέντρο) και σχεδόν καθημερινά φιλοξενεί live βραδιές με καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της Rock, Jazz, Blues καθώς και της Funk και Soul μουσικής! Τα βράδια της Τρίτης το μαγαζί έχει Jazz live με το σχήμα “Freedom Trio”, τα βράδια της Τετάρτης φιλοξενεί τον διάσημο τζαζίστα Oleg Chaly και το σχήμα “Oleg Chaly & Friends”, την Πέμπτη εμφανίζονται οι “BLUES WIRE” που αποτελούν μια από τις πιο καταξιωμένες και δημοφιλείς blues μπάντες της Ευρώπης και την Παρασκευή συνήθως έχει unplugged live με τον διάσημο ροκά Γιώργο Γάκη! Κάποια Σάββατα το “Blue Barrel” διοργανώνει και “Rock ‘n’ Roll” party με τους “The Shockin’s”! Πιστεύω ότι το μαγαζί αυτό αποτελεί μια πολύ καλή προσπάθεια και μια ιδιαίτερη πρόταση διασκέδασης η οποία θα ενδιαφέρει τους φίλους της καλής μουσικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή