Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

" Films 'N Dreams " - Philip Glass - Jazz & Tzaz No135

Ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες της σύγχρονης μουσικής παγκοσμίως, και με δημιουργική πορεία που καλύπτει τέσσερις δεκαετίες, ο Philip Glass έχει συνδεθεί στενά με τη μινιμαλιστική «σχολή», όμως το έργο του και η μουσική του είναι αδύνατον να χωρέσουν σε ιδιώματα και ταμπέλες.
Η μουσική του διαθέτει ισχυρή ταυτότητα και είναι ευθέως αναγνωρίσιμη και ο ίδιος, όντας πρωτοπόρος σε ηχορυθμικές σχέσεις που σήμερα μπορεί να χαρακτηρίζονται "world", "trance", "trip hop" κ.λπ. έχει ανοίξει δρόμους που καλύπτουν την αβάν γκαρντ, τη σύγχρονη όπερα, την out-pop, την μουσική μπαλέτου και, βέβαια, την μουσική για τον κινηματογράφο.
Η συλλογή αυτή επικεντρώνεται σε αποσπάσματα από soundtracks ταινιών που έχουν χαρακτηρίσει το σύγχρονο σινεμά και το ντοκυμαντέρ - με την μουσική του Philip Glass να αφήνει την ανεξίτηλη σφραγίδα της πάνω τους.
Αποσπάσματα από τα "Powaqqatsi", "Kundun", "Anima Mundi", "Mishima", "Dracula" - όλα από τον σημαντικό κατάλογο της Nonesuch Records - που δίνουν μια σαφή εικόνα της ποιότητας της μουσικής ενός μεγάλου (και πάντα ανήσυχου] καλλιτέχνη...
Με την ευκαιρία της κεντρικής παρουσίας του Philip Glass στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας «Αθήνα 2004» με το έργο "Οrion", το jazz & Τζαζ και η Warner Music προσφέρουν με χαρά αυτή τη συλλογή στους φίλους της μουσικής...
Περιεχόμενα:
1. Serra Pelada (5:07) from "Powaqqatsi"
2. Sand Mandala (4:04) from "Kundum"
3. Perpetual Motion (5:35) from "Animal Mundi"
4. Caught! (7:23) from "Powaqqatsi"
5. Osamu's Theme: Kyoko's House (3:00) from "Mishima"
6. Mishima/Closing (2:59) from "Mishima"
7. Escape to India (10:07) from "Kundum"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου