Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

" Woody Jazz, Music From His Movies " - Jazz & Tzaz No152

«Ο τύπος με το κλαρινέτο δεν σηκώνει τα μάτια του να κοιτάξει το κοινό.
Τα μάτια τού κοινού όμως είναι καρφωμένα επάνω του - άραγε, σκέφτεσαι, μπορεί κανείς να δώσει ζωή σε μια ταινία και να σκηνοθετεί νεο-ορλεάνικη τζαζ; …
Ας μην το παιδεύουμε, Γούντι Άλεν χωρίς μουσική είναι Γούντι Άλεν χωρίς ατάκες, χωρίς νευρώσεις, χωρίς Μανχάταν, χωρίς μεταφυσικές ανησυχίες, χωρίς all that jazz!!»

Ο πλέον διάσημος «Ευρωπαίος» Αμερικανός καλλιτέχνης, ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν, ο μεγάλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, μουσικός, συγγραφέας και στοχαστής, ο μυθικός Γούντι Άλλεν, θα δώσει δύο μοναδικές συναυλίες στη χώρα μας, παραμονές της πρωτοχρονιάς (Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007).
Μαζί του μια φανταστική ορχήστρα, η «New Orleans Jazz Band» με προεξάρχοντα τον Μαέστρο Eddy Davis και τους Conal Fowkes, Cynthia Sayer, Robert Garcia, Simon Wettenhall, Jerry Zigmont.
Στο κλαρινέτο βεβαίως, ο Γούντι Άλλεν αυτοπροσώπως. Μια κλασσική και φημισμένη Jazz μπάντα λοιπόν με αναμφισβήτητη διαχρονική αξία και μαζί της το ζωντανό σύμβολο της σύγχρονης ανατρεπτικής και ρηξικέλευθης Αμερικάνικης δημιουργίας. Κάτι σαν το περίφημο Σέντραλ Παρκ και το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ, για όσους επισκέπτονται την Νέα Υόρκη και σχηματίζουν ουρές και λίστες αναμονής στο Carlyle Club που παίζει ο ιδιοφυής Γούντι.
Η αύρα ενός ζωντανού θρύλου, του μοναδικού Αμερικανού σταρ που αναδείχθηκε σε σύγχρονο φιλόσοφο, του χαρισματικού, πολυδιάστατου και ξεχωριστού «Νευρικού Εραστή» των εφηβικών μας χρόνων, κομίζει στη γιορτινή Αθήνα κάτι ξεχωριστό. Όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, που η κάθε εμφάνισή του αποτελεί το απόλυτο γεγονός.
Τα 3 OSCAR και οι 20 υποψηφιότητες, καθώς και οι 9 ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ, συνθέτουν μια ταυτότητα που ανάγεται αυτοδίκαια σε διεθνές εμβατήριο, ικανό να ανοίξει τις πόρτες όλων των κοινωνιών, τις πόρτες της καρδιάς μας.
Αν και πιστοποιημένος, ως «πολίτης του κόσμου» δεν το χρειάζεται ούτε κι αυτό!
Πριν όμως αποφασίσετε να πάτε να τον ακούσετε από κοντά, απολαύστε τον πρώτα σε μονάδικες συνθέσεις μεγάλων Μετρ της jazz... Duke Ellington, Billie Holiday,Benny Goodman, Django Reinhardt, Artie Shaw, Louis Armstrong κ.α.
Κομμάτια διασκευασμένα και παιγμένα για τις επίσης καταπληκτικές και μοναδικές ταινίες του !!!

Περιεχόμενα:
1. DUKE ELLINGTON: In a Mellotone
2. BILLIE HOLIDAY: Easy to Love
3. BENNY GOODMAN: Stompin' at the Savoy
4. SIDNEY BECHET: Viper Mad
5. DJANGO REINHARDT: Liebestraum No. 3
6. ERROLL GARNER: Lullaby of Birdland
7. BILLIE HOLIDAY: Did I Remember
8. DJANGO REINHARDT: Out of Nowhere
9. ERROLL GARNER: Penthouse Serenade
10. RED NICHOLS: Poor Butterfly
11. BOB HAGGART: Big Noise from Winnetka
12. ARTIE SHAW: Moonglow
13. BENNY GOODMAN: Goodbye
14. TOMMY DORSEY: Opus
15. HARRY JAMES: The Flight of the Bumble
16. HARRY JAMES: I've Heard That Song
17. LOUIS ARMSTRONG: Stardust
18. DJANGO REINHARDT: I'll See You in My Dreams

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου