Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

" Greek Lounge " - Various - Jazz & Tzaz No169

Τον τελευταίο καιρό οι Ελληνικές συλλογές πληθαίνουν κατά πολύ, σε σημείο απειλητικό... Συλλογές με πετυχημένο concept, πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο, αξιοπρεπές κίνητρο αλλά και άλλες που η ταμπέλα της αρπαχτής απλά δεν αναγράφεται στο εξώφυλλό της.
Ευτυχώς η συλλογή αυτή ανήκει στο πρώτο είδος και σίγουρα κρίνεται άξια συμμετοχής στην δισκοθήκη οποιουδήποτε μουσικόφιλου. Δεν είναι μόνο τα εξαίσια κομμάτια που περιλαμβάνει, είναι και ιδιαίτερη ερμηνεία τους.
Δεν είναι μονάχα η αισθητική των κομματιών που χρίζει αυτή τη συλλογή το λιγότερο αξιόλογη, είναι και η αποκάλυψη διαφόρων πτυχών της ιστορίας τους, που οι περισσότεροι δε γνωρίζαμε. Τραγούδια αγαπημένα απο την εποχή που όλες οι τέχνες άνθιζαν στην Ελλάδα και άρχισαν να ξεπερνούν τα σύνορα της και να αναγνωρίζονται και παγκοσμίως.
Τα τραγούδια αυτά είναι όλα πολύ γνωστά και αγαπημένα υπο την ελληνική τους υπόσταση... να όμως που έχουν και μια άλλη, που για τα περισσότερα έχει μείνει άγνωστη σε πολλούς απο εμάς. Για τα τραγούδια αυτά δε χρειάζονται σχόλια, ας αναπαυτούμε στην lounge πολυθρόνα μας κι ας αφήσουμε την ορχήστρα του Γεράσιμου Λαβράνου να μας ταξιδέψει και να μας ξυπνήσει μνήμες μέσα από τα δικά της ηχοχρώματα...

Περιεχόμενα:
1. ΡΕΓΓΙΝΑ TWIST (Γ. Λαβράνου)
2. ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΕΙΑ (Μ. Χατζιδάκι)
3. ΔΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ (Γ. Λαβράνου)
4. ΜΠΟΣΑ ΝΟΒΑ ΤΗΣ ΤΖΕΝΗΣ (Γ. Λαβράνου)
5. ΤΑΓΚΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ (Γ. Λαβράνου)
6. ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ (Μ. Χατζιδάκι)
7. ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΕΤΡΑ (Γ. Λαβράνου)
8. ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ (Μ. Χατζιδάκι)
9. ΜΠΟΡΕΙ (Γ. Λαβράνου)
10. Ο ΚΑΗΜΟΣ (Μ. Θεοδωράκη)
11. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ (Γ. Λαβράνου)
12. ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΗ (Γ. Λαβράνου)
13. ΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ΕΣΥ (Απ. Καλδάρα)
14. ΤΟ'ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ'ΚΑΝΕΣ (Στ. Μακρυδάκη)
15. ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ, ΦΥΓΕ (Απ. Καλδάρα)
16. ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ (Απ. Καλδάρα)

4 σχόλια: